fotografija

Fotomodel, moj novi poklic

Odprem svojo galerijo v telefonu in »poscrollam« po njej, saj iščem eno luštno fotko Pippi, da bi jo pokazala vsakemu, ki ima sekundo časa. Ok … Na tej fotki je umazana od hrane, na drugi je čisto skuštrana, »poscrollam« še malo nižje in na tej fotki spi – potem imam takih, kjer spi, vsaj 10 različnih, ampak  na koncu so vse enake, ker je pač prisrčna in jo moram slikati vsaj s treh različnih kotov. Iščem to eno fotko, kjer se vidi njen mili obrazek, hkrati pa njeni hudomušni učki in lepo ozadje, zato sem se odločila, da jo peljem k fotografu, ki bo delo opravil veliko bolje kot jaz. 

Ker je Pippi bolj mirna in je njen hobi poležavanje, sem se odločila za studijsko fotografiranje in ker večina fotografov, ki jih poznam, fotografirajo le na prostem, sem se odločila, da malo pobrskam po spletu in poiščem ponudnike. Odkrila sem jih kar nekaj, odločila pa sem se za Arh Photo Team – pa ne zato, ker je na njihovi spletni strani pri okenčku »Fotografiranje psov« slika kavalirčka ;). Prepričal me je predvsem njihov odnos do psov.

Od samega začetka sem sodelovala s Patrikom, saj je on tisti, ki je specializiran za fotografiranje psov. Na dan termina sva s Pippi prišli v njihov studio, tam so naju toplo sprejeli in dali Pippi nekaj časa, da se je privadila na okolje. Veselo je tekala po dvorišču, kar sama od sebe je nato zavila v studio in ga malo raziskala. Ker je veselo mahala z repkom in bila vidno sproščena, je prejela še zadnje lepotne popravke in se znašla pred objektivom. Čeprav je bila fotografirana prvič, je to počela, kot da bi bila najbolj izkušen foto model. Glavo je obračala levo in desno, spreminjala je položaj telesa in prav pozorno poslušala vsa Patrikova navodila. Pippi se je znašla v središču pozornosti in prav zablestela, prijale pa so ji tudi vse pohvale, tako da sva domov odšli z nasmejanim obrazom in mahajočim repom.

Že naslednji dan sem na e-pošto prejela povezavo do nastalih fotografij, kjer sem jih s težavo izbrala le 12, saj so bile vse čudovite. Dva dni kasneje sem v digitalni obliki prejela dokončno urejene fotografije.  

Ko vam bom naslednjič pokazala fotke Pippi, ne skrbite, videli boste celo paleto fotk, kako je luškana, ko jé, ko spi, ko se kopa, najine selfije in še in še, pokazala pa vam bom tudi te, na katerih je fotografirana v vsej svoji lepoti.